El teatre Conservatori va acollir ahir al matí la jornada inicial de la dotzena edició del programa manresà Idees Joves per fomentar l'emprenedoria entre els estudiants. Més de tres-cents alumnes pertanyents als centres educatius de l'Escola Joviat, La Salle, els Instituts de Lluís Peguera, Guillem Catà, Cal Gravat i Lacetània, i les Escoles d'Art i Agrària, van omplir la platea del recinte.

Després de la benvinguda a càrrec de la conductora de l'acte, Sílvia Cubo, representant de la AIJEC (Associació de Joves Emprenedors de la CatalunyaCentral), la regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, va explicar les línies principals del nou concurs i va animar els alumnes perquè hi participin i s'engresquin a crear i pensar idees i projectes d'empresa per esdevenir emprenedors.

Posteriorment, Sílvia Cubo va presentar quatre joves emprenedors que han portat a terme iniciatives empresarials d'èxit: Roger Codina, soci cofundador de la Cooperativa Fent País; Jordi Millán, de l'empresa Gintonic.cat; i David Bacardit i Pablo Testa, de Manresa Teatre Musical (MTM). Els emprenedors van explicar com va sorgir la seva idea de negoci i com la van dur a terme, emfatitzant la dificultat de trobar els recursos inicials, el seu periple per aconseguir totes les llicències administratives necessàries i també la seva política de difusió per donar-se a conèixer, així com els plans de consolidació i de creixement. Després es va obrir un torn de preguntes i els emprenedors van resoldre dubtes dels estudiants.

Els alumnes que vulguin participar al concurs tenen temps fins al proper 29 d'abril. L'edició d'enguany és la primera que englobarà centres educatius de la comarca que no estan ubicats a la ciutat de Manresa, com és el cas de l'IES Llobregat de Sallent, que hi prendrà part per primera vegada. El lloc de presentació dels treballs serà el mateix centre educatiu on estigui matriculat l'alumne; a l'ajuntament de Manresa (plaça Major,1) o al Centre de Desenvolupament Empresarial-CEDEM-, al Palau Firal de Manresa.

L'acte final amb el lliurament de premis als projectes guanyadors se celebrarà el proper mes de juny.