Honda va anunciar ahir una inversió de 3,3 milions d'euros durant els tres pròxims anys a la fàbrica de Montesa Honda de Santa Perpètua de Mogoda, on fabricarà el nou model de motocicleta 4RIDE dirigit a un públic "més ampli".

L'anunci d'aquesta inversió es va fer durant un acte celebrat ahir a la planta catalana, que va tenir la presència del conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig; el president de Montesa Honda, Koji Sakamoto, i el president d'Honda Motos Europa Españña, Marc Serruya.

Montesa celebra aquest any el seu 70è aniversari amb l'augment del 50% de la seva producció aquest 2015, un percentatge que preveu augmentar amb la fabricació de la nova motocicleta, amb la qual pretén "consolidar" l'estratègia de desenvolupar cada vegada més productes lluny del Japó.

Amb aquest nou model, la companyia japonesa vol avançar en l'estratègia iniciada el 2013 d'involucrar els equips tècnics de Montesa Honda en el desenvolupament de productes Montesa, anteriorment dissenyats i produïts al Japó per al seu acoblament a Espanya.

"Aquesta inversió de tres anys pretén ampliar les línies de producció per cobrir necessitats futures, adaptar els models existents a la nova normativa europea d'emissions, adequar els vehicles per garantir la seva competitivitat i invertir en nous models", va explicar Bosch. "Montesa ja té més de 70 anys de vida i el llançament d'aquesta nova motocicleta significa el naixement d'un producte fet des de la passió i que va més enllà del món del trial amb la intenció d'arribar a més gent", va explicar Sakamoto. Honda pretén iniciar la comercialització del nou model 4RIDE a final de gener del 2016, any en el qual preveuen la venda de 800 unitats d'aquesta moto, i així consoliden la producció de Montesa, que preveu tancar aquest any un augment del 50%. En total, Montesa Honda preveu passar de les 1.930 motocicletes produïdes a Santa Perpètua aquest any a 3.000 el 2016, 4.000 el 2017 i 5.000 el 2018.