La reivindicació dels sindicats de millores salarials en el sector de l'automoció a l'Estat, donada la bona salut de la qual fa gala aquesta indústria, va centrar la segona jornada de la XXX Trobada de l'Automoció d'IESE. Després que dimecres la patronal de fabricants mostrés satisfacció pel bon ritme de vendes a l'estat, que se situaran enguany per sobre del milió d'unitats i el 2016, en més d'1,1 milions, els sindicats van dir que ha arribat el moment de repartir els guanys entre tots.

Així, els líders de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, van defensar la necessitat que els treballadors de l'automoció recuperin poder adquisitiu ara que el moment del cicle econòmic és un altre i per evitar la conflictivitat laboral. En aquest sentit, Álvarez va augurar episodis de conflictivitat en els pròxims mesos si no es produeix una millora de les condicions salarials, tant en les companyies fabricants com en les pimes de la indústria auxiliar.

"Amb conflictivitat, serà molt difícil que les fàbriques mantinguin el ritme de proveïment necessari per continuar la seva producció a temps real", va advertir.