L'institut Lacetània de Manresa s'ha incorporat amb dos projectes al nou programa europeu Erasmus+. D'una banda, segons explica el mateix centre, el departament d'Electricitat i Electrònica participa en un projecte per valorar l'efectivitat de tallers tècnics de formació de curta durada en col·laboració amb empreses dels països participants. Així doncs, les organitzacions implicades en aquest projecte dissenyaran tallers tècnics basats en els currículums formatius comuns i en les necessitats empresarials.

Al projecte, anomenat MICA (Mechanical Industrial Collaborative Assignments), hi participen també la Fundació Lacetània i escoles de Portugal, Alemanya, la República Txeca i Finlàndia, país que actua com a coordinador. A final del mes d'octubre va tenir lloc a la República Txeca la primera trobada de tots aquests agents.

D'altra banda, el mateix institut Lacetània és el coordinador del projecte Europe 2010 First Target: Fighting Unemployment in Europe, en el qual també participen centres d'Alemanya, Itàlia, Polònia, Grècia i Turquia. L'àmbit de treball del projecte, que s'adreça a alumnes de batxillerat, és estudiar el mercat laboral i la problemàtica de l'atur als països i regions participants, analitzant sobretot si és factible l'objectiu de la UE per a l'any 2020 d'assolir un índex d'ocupació del 75% de la població activa. Aquest projecte representa la continuació d'un altre que durant els darrers dos cursos s'ha dedicat a estudiar la immigració i la integració a Europa.

Beques de mobilitat

En el marc del programa Erasmus+, l'institut Lacetània recorda que disposa de beques de mobilitat per tal que els seus alumnes de formació professional tinguin l'oportunitat de fer les pràctiques d'empresa a l'estranger. La mobilitat internacional, insisteixen fonts del centre, "ha estat en els darrers anys una prioritat de l'institut Lacetània, amb l'objectiu d'afavorir que els seus alumnes puguin beneficiar-se de l'experiència del fet de participar en un projecte internacional".