Vint-i-tres alumnes de tercer i quart curs dels estudis de Gestió d'Empreses de la FUB i vint-i-cinc empreses bagenques van participar ahir en la segona edició de la Fira Borsa de Treball de la universitat manresana. La fira pretén posar en contacte alumnes de gestió empresarial i empreses adherides al programa Premium de la universitat, que inclou la possibilitat que els alumnes puguin fer pràctiques becades en les empreses incorporades al programa.

El contacte entre empreses i alumnes, que es va fer a l'edifici FUB 2, va consistir en entrevistes breus entre les dues parts (se'n van fer un total de 125 durant tot el matí). Si bé els alumnes són els que prèviament decideixen amb quines empreses volen entrevistar-se, després són les empreses les que trien entre els diversos candidats entrevistats quins incorporaran per fer-hi les pràctiques. Com a novetat, en aquesta segona edició de la fira tres alumnes han mantingut les entrevistes via Skype, ja que estan participant en programes Erasmus a Finlàndia i a Alemanya.

El programa Premium de la FUB té la col·laboració d'un total de 28 empreses del territori, que ajuden els alumnes en la seva formació acollint-los durant un període de sis mesos de pràctiques becades (amb un import de fins a 1.500 euros). Així, hi figuren ARaymond, Maxion Wheels, Sala Team, Tecnium, Ausa, Tous, Iberpotash, Stradivarius, Friman, Pujol Gear Solutions, Oliva Torras, Kids&Us, Fundació Sociosanitària de Manresa, Busquet, Autopulit, Denso, Montserrat, Catalana de Perforacions, Grup Santasusana, Althaia, Deporvillage, UVE, Avinent, Mútua Manresa, Macsa id, Fundería Condals i Regió7.