CCOO proposa a Manresa i Berga fixar un salari mínim en serveis municipals

14.11.2015 | 07:44

CCOO Vallès Occidental-Catalunya central presentarà als ajuntaments de Manresa i Berga i a les direccions comarcals dels partits polítics una proposta marc de concertació en l'àmbit municipal, un document en què el sindicat proposa crear una taula de concertació per abordar qüestions com la contractació pública de serveis i la gestió directa dels serveis (remunicipalització). A més, proposa fixar un salari mínim de ciutat a totes les licitacions i serveis. que hauria de garantir almenys el 60% del salari mitjà en el territori, quan avui, recorda l'organització, representa al conjunt d'Espanya el 40,6% del salari mitjà.
En el document, el sindicat fa una radiografia del mercat laboral local i de la situació social, amb increments de la precarització i els índexs de pobresa. El sindicat argumenta que, en aquest context, "les desregulacions laborals i les reformes legislatives han propiciat privatitzacions, externalitzacions i precarització dels sectors laborals més febles, fonamentalment dels serveis que exigeixen menys formació i més treball intensiu". Serveis, diu CCOO, que "depenen, en molts casos, dels mateixos municipis". Les administracions són titulars dels serveis, però els tenen externalitzats i els contracten basant-se en licitacions públiques en els concursos de serveis: la neteja urbana, el sanejament, els residus, l'enllumenat, les potabilitzacions d'aigua i les depuradores".
Així, la intercomarcal planteja als ajuntaments una taula de concertació per abordar, pel que fa a contractació pública de serveis, el compliment dels convenis de sector en la seva integritat; garanties d'estabilitat en l'ocupació; subrogació garantida en les clàusules de licitacions; control públic i sindical de la gestió de les subcontractacions; protocol de bones pràctiques en les contractacions públiques; i responsabilitat social de les empreses licitadores. Quant a gestió directa dels serveis, proposa prioritzar de manera acordada la recuperació de la gestió dels serveis des de l'administració municipal; i analitzar quinss serveis poden ser municipalitzats i en quins terminis i condicions..

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Gortázar espera que la formació de Govern afermi la recuperació

Gortázar assegura que anar a unes terceres eleccions «hagués estat el símptoma d'un problema»

CaixaBank guanya 970 milions, un 2,6% menys, per l´impacte de Barclays

CaixaBank guanya 970 milions, un 2,6% menys, per l´impacte de Barclays

La ràtio de morositat de CaixaBank segueix se situa actualment en el 7,1 %

Francisco González: «El paper de l´oficina serà rellevant durant molt de temps»

Francisco González: «El paper de l´oficina serà rellevant durant molt de temps»

El president del BBVA visita les direccions territorials del banc a Catalunya

Jaume Guardiola: ´No hi ha hagut cap negociació amb Banc Popular´

El directiu considera «lògic» pensar que hi haurà un altre procés de concentració a Europa

Enllaços recomanats: Premis cinema