El comerç espera créixer el 4% per la campanya de Nadal

La confederació de comerciants catalans preveu augmentar la contractació les properes setmanes el 3%, fins a 9.000 llocs de treball

14.11.2015 | 07:44
El carrer del Born de Manresa, durant la campanya de Nadal del 2014

La Confederació del Comerç de Catalunya (CCC) ha pronosticat un augment de les vendes del 4% respecte de l'any anterior durant la campanya de Nadal, especialment en els sectors de l'alimentació, de la moda i els complements, de les joguines, dels llibres i de l'electrònica de consum, i que s'arribi a una despesa al voltant de 700 euros per a la llar.
Pel que fa la venda per Internet, la CCC ha detectat que hi ha un increment, però encara no és significatiu, ja que els consumidors continuen preferint la compra presencial per evitar problemes amb la logística.
D'altra banda, els comerciants preveuen augmentar la contrac-tació el 3%, fins a 9.000 llocs de treball més en els àmbits de promoció i d'auxiliars de venda, així com en la logística i el magatzem.
Malgrat l'increment de les temperatures dels darrers dies, l'entitat espera que quan arribi el fred les vendes es dinamitzin i que l'àmplia oferta existent també incideixi positivament en la campanya de Nadal del 2015.
Les empreses de gran distribució integrada en la patronal Anged reforçaran les seves plantilles amb 18.000 contractacions per afrontar l'augment de l'activitat durant la campanya de Nadal, amb què se superarà en 6.000 persones la xifra del 2014, quan van contractar 12.000 treballadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema