El nombre de vehicles del Grup Volkswagen a Espanya amb emissions de CO2 superiors a les declarades és d'una mica més de 30.000, segons va avançar ahir el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, després d'inaugurar un seminari sobre el gas natural a la Fundació Rafael del Pino.

El consorci alemany havia situat el nombre global de vehicles afectats per aquest problema en 430.000 unitats, de les quals 15.733 són de la marca Audi; 32.161, de Seat; 83.282, de Skoda; 281.617, de Volkswagen; i 17.253, vehicles comercials.

Soria va precisar que, encara que els vehicles afectats a Espanya són més de 30.000, el nombre dels que havien rebut ajudes del pla PIVE és "molt menor". El titular d'Indústria va reiterar que té el compromís "no només verbal sinó per escrit" del president del Grup Volkswagen que l'empresa "es farà càrrec de la devolució a l'Estat de les ajudes". Més tard, en la presa de possessió del nou subsecretari i del secretari general tècnic del ministeri d'Indústria, Soria va afegir que Volkswagen tornarà la diferència que s'hagi pagat a l'impost de matriculació "per haver-se declarat determinades emissions de CO2, i que al final hagin estat més grans".