Seat ha reconegut 32.000 dels seus cotxes amb irregularitats en els valors de CO2 a tot el món (73 mercats), inclosos en els 430.000 anunciats pel grup Volkswagen.

La dada va ser donada a conèixer ahir en la presentació a Barcelona del nou model Ibiza Cupra i es refereix als anomenats Model Year 2016, és a dir, models actualitzats que es fabriquen a partir del juny del 2015 i comercialitzats en setmanes posteriors fins a un nou cicle Model Year.

En aquest moment, la marca amb seu a Martorell del grup Volkswagen, que homologa els seus propis productes, està revisant les emissions de tots els seus models, ha explicat en l'esmentat acte, de manera que aviat estarà en disposició de proporcionar les dades completes i les correccions necessàries en les fitxes d'homologació, sense que aquesta irregularitat suposi una modificació tècnica en els vehicles.

L'alteració de les dades d'emissions de CO2 pot suposar per a la marca la devolució d'una part de les ajudes concedides dins del pla PIVE i de l'impost de matriculació. El grup Volkswagen ha dit que assumirà les despeses que això suposi, de manera que per als propietaris d'aquests vehicles no tindrà conseqüències. Seat no ha facilitat d'aquest total de 32.000 vehicles amb irregularitats de CO2 quins són els que afecten el mercat espanyol, encara que sí que ha confirmat que es tracta dels models Ibiza, León i Toledo. Una part d'aquesta xifra de 32.000 unitats té a veure amb les 50.000 unitats que el grup Volkswagen ha anunciat relacionades amb Espanya i que la filial no ha detallat encara.

Fonts pròximes a la investigació a Seat han explicat a l'Agència EFE que aquestes irregularitats relacionades amb les emissions de CO2 són mínimes desviacions en els valors homologats, que en la majoria dels casos no tenen incidència en les ajudes del PIVE i de l'impost de matriculació, perquè mantenen els valors establerts per a cada tram impositiu.