L'ocupació neta creada a Catalunya en l'últim any ha estat temporal, ja que el nombre de contractacions d'aquest tipus ha augmentat gairebé el 13% en els últims 12 mesos, dada que contrasta amb la caiguda de nous llocs de treball indefinits, que se situa al voltant de l'1% negatiu.

Segons el monitor d'ocupació d'Adecco, la pèrdua de llocs fixos a Catalunya s'oposa a l'increment de l'1,6% que hi ha hagut en el conjunt del territori espanyol, mentre que les estadístiques assenyalen que l'alça dels llocs de treball temporals a Catalunya ha estat més gran que l'increment del 10% registrat a l'estat.

D'aquesta manera, l'informe d'Adecco, que ha analitzat les dades de l'enquesta de població activa (EPA) des de fa un any, conclou que en aquest temps hi ha 60.000 assalariats temporals més i que s'han perdut 23.100 llocs de treball indefinits en territori català. L'informe també detalla que dels 2,6 milions d'assalariats catalans, 2,1 milions tenen contracte indefinit i 529.300 disposen de contractació temporal, cosa que fa que el pes de l'ocupació assalariada dins l'ocupació total a Catalunya sigui del 83%, una mica per damunt de la mitjana estatal, que és del 82,8%.

Entre els assalariats catalans, dos terços dels nous llocs de treball s'han originat en el sector privat, que ha augmentat 24.800 persones la contractació, amb un increment de l'1,1% interanual.