El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha traslladat la seu de la seva cadena Derby Hotels Collection de Barcelona a Madrid per créixer a Espanya i Europa, han confirmat a Efe fonts de l'empresa, que desvinculen la decisió del procés independentista i de la moratòria hotelera.

El motiu del trasllat de la seu, del carrer València de Barcelona a la plaça de les Corts de Madrid, és, segons avançava ahir Economia Digital, la intenció d'"impulsar" el creixement de la cadena a Espanya i a Europa, principalment al nord d'Europa.

L'hoteler preveu mantenir l'operativa a Barcelona, on la cadena té nou hotels, malgrat que la seu social s'ha traslladat a la plaça de les Corts de Madrid, on es troba un dels dos hotels de luxe que té a la ciutat, l'hotel Villa Real.

Des de la cadena hotelera insisteixen que aquesta decisió ja s'havia pres fa temps i que "no té res a veure amb el procés independentista", ja que el canvi de seu es va fer abans de les darreres eleccions catalanes, i que tampoc no està relacionat amb la moratòria hotelera impulsada per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. "És un tema estratègic", asseguren des de Derby Hotels, ja que, a Madrid, la cadena té dos hotels de luxe i més de 200 treballadors i és una bona "plataforma" per créixer a Espanya i al nord d'Europa.

Derby Hotels té 9 hotels a Barcelona i 2 a Madrid, a més d'un a Londres i un altre a París, té uns 700 treballadors dels quals gairebé 400 són a Barcelona, uns 200 a Madrid i, la resta, a París i Londres.