El preisdent del celler Roqueta Origen, Valentí Roqueta, ha rebut el premi honorífic La Guia 2016 en reconeixement a la seva trajectòria professional. Roqueta va recollir el guardó, compartit exaequo amb Albert Milà del Mas Comtal, en un acte celebrat aquest dilluns al matí al restaurant de l'Estació de França de Barcelona. Aquest no és, però, el primer reconeixement d'aquest tipus que ha rebut l'empresari bagenc, ja que l'abril passat va ser guardonat amb el premi Enòleg que concedeix l'Associació Catalana d'Enòlegs, també en reconeixement a la seva trajectòria professional.

Més enllà de els distincions personals, el premi al millor vi se l'han endut ex aequo el Finca La Personal 2013 d'Edetària i el Vall Llach Mas de la Rosa 2013 del celler Vall Llach, que també han sigut distingits com els millors vins negres. Els millors vins blancs, en canvi, han sigut el Vi de Terra Viva Terra de Cuques 2012 de Terroir al Límit, el Vd´O 7.13 Garnatxa Roja Sorra 2013 de les Vinyes d´Olivardots i el Masia Carreras Blanc 2013 del celler Martí Fabra.

Pel que fa al reconeixement al millor vi escumós, la distinció l'han compartit el Turó d´en Mota 2003 de Recaredo i l'Enoteca Gramona Finca de l´Origen Brut Nature Gran Reserva 2001 de Gramona. Mentre que el millor vi dolç ha sigut el Sol i Serena de Damigiana de Cellers d´en Guilla. El millor vi rosat, en canvi, ha anat a parar al Pla dels Àngels 2014 de Scala Dei.

Els altres premis honorífics a títol individual han sigut per al celler El Masroig pel que fa a la categoria de disseny, els de La Vinyeta i Caralluna del Montgrí com a empreses amb més projecció de futur i el celler Mas Bertran i el d'Agustí Torelló Mata en l'apartat de Territori.