Andreu eleva la fiança del cas Bankia a 38,2 milions

El jutge de l'Audiència Nacional afegeix 4,7 milions a la quantitat exigida en accedir a les peticions dels accionistes personats a la causa

24.11.2015 | 00:00

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha elevat la fiança del cas Bankia fins a 38,2 milions d'euros en haver-hi afegit 4,7 milions, quantitat que ha requerit al grup financer i a la seva cúpula, entre ells el seu expresident Rodrigo Rato, perquè l'abonin en deu dies.
En un acte al qual ahir va tenir accés Efe, el magistrat accedeix així a les peticions que van fer diversos accionistes personats en la causa durant la vista celebrada el 18 de novembre passat.
Les inversions exigides per aquests perjudicats ascendien, en concret, a 3.548.447 euros, tot i que en aplicar-los el terç legal que preveu la llei la xifra és d'un total de 4.767.262 euros.
Per justificar la seva decisió, el jutge recull el criteri de la seva instància superior, la sala penal, que encara que va reduir la fiança de 800 milions que inicialment va fixar l'instructor, va avalar la imposició d'aquesta mesura cautelar cenyint-se al que reclamessin els accionistes que formen part del procediment.
La sala ja va advertir en aquell moment que la xifra podia variar, tenint en compte la possibilitat que seguissin sumant-se afectats, com així ha estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema