El fabricant automobilístic Volkswagen presentarà a mitjan desembre un informe de les primeres investigacions de l'escàndol de manipulació de gasos, va dir ahir el president de la junta directiva, Matthias Müller. Müller va afegir que les investigacions van a tota marxa, durant un discurs a Wolfsburg davant 1.000 directius al qual va tenir accés l'agència alemanya Dpa.

En la revisió que porta a terme Volkswagen s'han confiscat nombrosos ordinadors, telèfons mòbils i dades. "Parlem de processos molt complexos, que van succeir en part fa temps" i "per tant es trigarà mesos fins que hi hagi coneixements concloents", va dir el president de la junta directiva de Volkswagen.

Müller va afegir que les despeses per al reequipament dels vehicles afectats per la manipulació és "abastable tècnica, artesanal i financerament". En el cas dels vehicles amb motor dièsel d'1,6 litres no cal intervenir en el motor, contràriament al que es va pensar en un primer moment, però sí fer una actualització del programari i altres mesures en el maquinari. Són "modificacions relativament fàcils" en el filtre de l'aire i en la caixa del filtre de l'aire. Volkswagen ha informat que 800.000 vehicles a tot el món, dels quals 50.000 són a Espanya, tenen "irregularitats" en les emissions de CO2. Anteriorment Volkswagen havia reconegut haver manipulat durant anys onze milions de motors turbodièsel amb un programari que permet al vehicle reconèixer que està passant una prova i modificar el règim del motor per reduir les emissions d'òxids de nitrogen.