La Fiscalia alemanya investiga VW per un presumpte delicte fiscal

Els sindicats de Seat esperen que el grup anunciï avui les inversions compromeses

01.12.2015 | 09:29

La Fiscalia general de Braunschweig (nord d'Alemanya) va anunciar ahir que ha obert una nova investigació contra Volkswagen per un presumpte delicte d'evasió fiscal relacionat amb l'escàndol de la manipulació de les emissions de CO2. El fiscal superior Klaus Ziehe va confirmar aquestes diligències contra almenys cinc persones vinculades al fabricant de vehicles més gran d'Europa.
L'investigació se centra en els 800.000 vehicles que Volkswagen va reconèixer el novembre que emetien més CO2 del que s'havia anunciat, dels quals unes 50.000 unitats es troben a Espanya.
L'impost de circulació a Alemanya té un important component mediambiental i la seva quantia és directament proporcional als nivells d'emissions del diòxid de carboni. D'aquesta manera, hi hauria centenars de milers de propietaris de vehicles del grup Volkswagen que durant anys han pagat menys impostos de circulació del que realment els correspondria, com ara s'ha comprovat.
El fabricant va informar el 3 de novembre que havia detectat "irregularitats" en la certificació d'emissions de CO2 que afectaven uns 800.000 vehicles, amb un "risc" estimat per la companyia d'uns 2.000 milions d'euros. Dies després, el nou president del consell executiu de Volkswagen, Matthias Müller, es va comprometre a pagar aquest desfasament fiscal, perquè la càrrega no recaigués en els propietaris.
Volkswagen va explicar que havia registrat aquesta qüestió durant les investigacions que va obrir arran de la denúncia de l'Agència per a la Protecció Mediambiental (EPA) nord-americana, i en la qual es va constatar que uns 9,5 milions de vehicles del fabricant comptaven amb un dispositiu que falsejava les emissions de gasos contaminants. Aquesta primera denúncia es centrava en motors dièsel i en les emissions d'òxid de nitrogen (NOx), mentre que la revelació posterior de Volkswagen apuntava que hi havia uns 800.000 vehicles (majoritàriament dièsel, però també motors de gasolina) que emetien més CO2 i consumien més gasolina del que oficialment anunciat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Què passarà quan s´acabi la ´guardiola´ de les pensions?
Què passarà quan s´acabi la ´guardiola´ de les pensions?

Què passarà quan s´acabi la ´guardiola´ de les pensions?

Ocupació ha anunciat que al desembre necessitarà 8.700 milions d'euros més i al gener, 1.000

Tecnical i SMC apropen a Manresa la nova indústria 4.0

Tecnical i SMC apropen a Manresa la nova indústria 4.0

Un centenar de persones d´una cinquantena d´empreses de la Catalunya central assisteixen a una...

Manresa serà una de les ciutats pilot en un projecte europeu de gestió de residus

Manresa serà una de les ciutats pilot en un projecte europeu de gestió de residus

El CTM coordina a Catalunya un pla subvencionat per la UE que aplega 24 municipis europeus

La pensió és l´únic ingrés que tenen 7 de cada 10 jubilats a Espanya

La pensió és l´únic ingrés que tenen 7 de cada 10 jubilats a Espanya

La despesa mitjana mensual dels pensionistes espanyols se situa en 953 euros

Enllaços recomanats: Premis cinema