CaixaBank i comerciants manresans impulsen una campanya solidària de Nadal

L'entitat destinarà el 2% de les compres fetes en 450 comerços a finançar quatre projectes socials d'entitats de la capital del Bages

01.12.2015 | 09:29
D´esquerra a dreta, Esther Hernández (Cambra), Jaume Masana (CaixaBank), Jaume Pont (UBIC) i Jaume Espinal (Càritas)

CaixaBank, la UBIC i les associacions de comerciants Centre Històric Manresa, Carrer Sobrerroca, plaça Major i Sant Miquel, i carrer Barcelona impulsen conjuntament la campanya Nadal Solidari 2015, mitjançant la qual preveuen destinar més de 20.000 euros a repartir entre quatre projectes socials de Càritas, Creu Roja, Arans i l'Associació de Familiars de l'Azheimer i altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès.
La campanya, que arriba enguany a la segona edició, aplega aquest any 448 comerços, trenta-tres més que l'any passat. Els compradors en aquests establiments fins al 15 de gener que paguin amb targeta estaran contribuint a la campanya solidària, que destinarà el 2% de l'import de les compres a finançar projectes socials.
Els diners els aportarà CaixaBank, que ha fixat un límit de 35.000 euros. L'any passat, la campanya va reunir 21.000 euros, d'un total de 26.851 operacions amb targeta. Enguany es preveu que aquesta quantitat s'incrementi. "N'hem fet una millor difusió, i l'economia ha millorat una mica", deia ahir el manresà Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, per argumentar la confiança en l'increment de la recaptació. Masana, juntament amb Jaume Pont, de la UBIC, i representants de les entitats socials participants, van presentar la campanya ahir al migdia a la Cambra de Comerç de Manresa.
Càritas destinarà els diners que li pertoquin de la campanya a dos projectes: un de gestió d'habitatges d'acollida i un altre d'inserció laboral. Aquest segon, va explicar el president de l'entitat, Jaume Espinal, ha aconseguit en deu anys un miler de contractes i la regularització definitiva d'un centenar de persones. "Això estabilitza la ciutadania", va apuntar Espinal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema