Ha arribat la neu, sobretot al nord de la península, i amb ella una nova temporada d'esquí, que arrenca aquest cap de setmana a diverses estacions de l'estat així com a les del Pirineu francès i Andorra.

Al conjunt de l'estat es pot esquiar a vuit estacions d'esquí alpí, a més de la pista coberta de la madrilenya Snowzone, i a l'estació navarresa d'esquí nòrdic, Larra-Belagua.

Baqueira-Beret és la que ofereix la major superfície esquiable, amb 89 quilòmetres de 155, i més pistes i remuntadors oberts, així 62 de 103, i 25 de 34, respectivament. També és la que té més gruixos de neu, d'entre el mig metre a la cota de 1.800 metres i 90 centímetres a la de 2.500.

A Aragó, destaca Formigal-Panticosa, del grup Aramón, on els esquiadors podran baixar per 22 de les seves 143 pistes i 29 quilòmetres (de 176 esquiables), coberts amb una capa de neu d'entre 15 i 40 centímetres, i pujar a 7 dels seus 37 remuntadors.

Sierra Nevada és la que s'estrena amb menys superfície esquiable, en posar a disposició dels clients tan sols 2 quilòmetres repartits en quatre pistes.

Al Pirineu francès han obert sis de les seves 38 estacions d'esquí, mentre que la resta s'anirà sumant progressivament, i a Andorra, tant Vallnord com Grandvalira, que ofereix 84 quilòmetres per esquiar, el 40 % de la seva oferta total.