La Comunitat de Regants del canal lleidatà del Segarra-Garrigues defensa en un comunicat que la infraestructura és viable i suposa una oportunitat de futur per al territori. Els regants es van pronunciar així després de les últimes crítiques que han posat en dubte la seva viabilitat, ja que la UE ha assenyalat recentment que considera escasses les mesures de la Generalitat per pal·liar l'impacte de l'obra en les aus protegides de la zona.

En un comunicat, el president de la Comunitat General de Regants del Canal, Josep Maria Jové, assenyala que "ningú no pot qüestionar ni la viabilitat, ni l'oportunitat, ni la necessitat del regadiu del Segarra-Garrigues, ja que l'aigua del canal està garantida per regar la totalitat de les hectàrees". En aquest sentit, els regants defensen que és recomanable modernitzar els regadius per aconseguir un estalvi d'aigua i una major eficàcia i, de fet, el Segarra-Garrigues està construït a partir de la tecnologia més capdavantera i assegura un reg eficient i respectuós amb el medi ambient.

Josep Maria Jové fa, a més, una crida per aconseguir "més suport i complicitat de tota la societat de Lleida i dels estaments tant públics com privats" per mitigar les dificultats a les quals s'enfronta el projecte en aquests moments. En les últimes hores ha transcendit que la UE veu escasses les mesures adoptades per la Generalitat per pal·liar l'impacte ambiental del canal lleidatà en les aus protegides que hi ha a la zona, després que el 2007 dictés una sentència contra aquesta infraestructura per aquesta qüestió.