La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat una sanció de 25 milions d'euros a Iberdrola Generación per la manipulació del preu de l'energia elèctrica, considerada com una conducta molt greu. En concret, la sanció a Iberdrola es refereix a les actuacions realitzades mitjançant l'increment del preu de les ofertes de les centrals hidràuliques de Duero, Sil i Tajo, entre el 30 de novembre i el 23 de desembre del 2013.

L'article 60.a) 15 de la Llei 54/119 del sector elèctric determina com a infracció molt greu qualsevol manipulació fraudulenta tendent a alterar el preu de l'energia elèctrica o el mesurament de les quantitats subministrades.

En la seva resolució, l'organisme presidit per José María Marín Quemada assenyala que la manipulació realitzada per l'elèctrica es va desenvolupar en un context en què el mercat se situava "ja de per si mateix en preus alts i en un escenari d'elevada demanda".

Així, la CNMC afirma que Iberdrola, "conscient de l'existència d'un escenari d'elevada demanda al que correspon el mes de desembre, decideix retirar una capacitat de producció per provocar un increment addicional en el preu del mercat".