El nombre de cotxes venuts aquest novembre en els concessionaris de Catalunya s'ha situat en 14.182 unitats, un increment del 19% en relació amb el mateix mes de l'any passat, i suposa registrar el millor mes de novembre en vendes des de l'inici de la crisi l'any 2008, segons la sèrie de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac).

Les vendes agregades els onze primers mesos de l'any s'han situat en 147.006 cotxes, amb un augment del 20,8% en relació amb el mateix període de l'any passat.

En el conjunt de l'estat espanyol, el novembre s'han venut 81.650 unitats, amb un increment del 25,4% en relació amb el novembre del 2014, i suposa el millor mes de novembre des de l'any 2009.

Al mercat espanyol, les vendes acumulades els onze primers mesos de l'any s'enfilen fins a les 945.623 unitats, la millor xifra dels últims 4 anys i una xifra de vendes que supera el 20,9% les vendes dels primers onze mesos de l'any passat.

Anfac destaca que amb aquest acumulat fins al mes de novembre se superarà l'objectiu que hi havia marcat d'arribar a un milió de vendes de vehicles turismes en el mercat espanyol al tancament de l'exercici del 2015.

Fonts de la patronal dels fabricants d'automòbils amb plantes de producció a l'estat espanyol destaquen que el recent anunci del govern espanyol d'allargar fins a l'any que ve el romanent del pla Pive-8 d'ajuts a les compres d'automòbils "donarà un impuls al mercat de turismes en la primera part de l'any i ajudarà a mantenir l'activitat en el sector".