Les vendes de cotxes pugen el 19% en el millor novembre des de l´inici de la crisi

Els fabricants preveuen que se superi l'objectiu d'arribar a un milió de vendes de turismes el 2015

03.12.2015 | 07:49

El nombre de cotxes venuts aquest novembre en els concessionaris de Catalunya s'ha situat en 14.182 unitats, un increment del 19% en relació amb el mateix mes de l'any passat, i suposa registrar el millor mes de novembre en vendes des de l'inici de la crisi l'any 2008, segons la sèrie de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac).
Les vendes agregades els onze primers mesos de l'any s'han situat en 147.006 cotxes, amb un augment del 20,8% en relació amb el mateix període de l'any passat.
En el conjunt de l'estat espanyol, el novembre s'han venut 81.650 unitats, amb un increment del 25,4% en relació amb el novembre del 2014, i suposa el millor mes de novembre des de l'any 2009.
Al mercat espanyol, les vendes acumulades els onze primers mesos de l'any s'enfilen fins a les 945.623 unitats, la millor xifra dels últims 4 anys i una xifra de vendes que supera el 20,9% les vendes dels primers onze mesos de l'any passat.
Anfac destaca que amb aquest acumulat fins al mes de novembre se superarà l'objectiu que hi havia marcat d'arribar a un milió de vendes de vehicles turismes en el mercat espanyol al tancament de l'exercici del 2015.
Fonts de la patronal dels fabricants d'automòbils amb plantes de producció a l'estat espanyol destaquen que el recent anunci del govern espanyol d'allargar fins a l'any que ve el romanent del pla Pive-8 d'ajuts a les compres d'automòbils "donarà un impuls al mercat de turismes en la primera part de l'any i ajudarà a mantenir l'activitat en el sector".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Enllaços recomanats: Premis cinema