Catalunya moderarà el ritme de creixement de l´ocupació el 2016

04.12.2015 | 07:43

Catalunya ha creat 176.000 llocs de treball des del primer trimestre del 2013, fet que suposa uns 6 punts del 18 % perdut en la primera etapa de la crisi, un ritme de creixement que es moderarà el 2016 fins al punt que es podrien tardar encara entre 5 i 6 anys a arribar al nivell precrisi.
Aquest és l'escenari que dibuixa la 47a edició de l'Índex ManpowerGroup sobre l'ocupació a Catalunya el 2015 presentat ahir i que analitza les característiques de l'ocupació i planteja possibles solucions als reptes del mercat laboral català.
L'estudi, elaborat pel catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB Josep Oliver, alerta que el mercat laboral català, que es va anticipar a la resta d'Espanya en la recuperació, entra ara en una fase de moderació després de l'acceleració registrada al començament de l'any.
El menor creixement de l'ocupació a Catalunya es veu en comparar, per exemple, el 2,3 % d'augment de l'ocupació el tercer trimestre del 2014 en relació amb el període de l'any anterior, davant de l'1,2 % d'increment interanual del tercer trimestre del 2015. Aquest 1,2 % de Catalunya contrasta amb l'increment interanual del 3,1 % del conjunt de l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Es posa en marxa la tretzena edició del concurs manresà d´emprenedoria Idees Joves

Aquest dijous es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves amb un...

Decathlon organitza una nova edició del Trocathlon

Des d'ahir fins al 6 de novembre romandrà oberta la fira Tro- cathlon, de material esportiu,...

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

Manresa no troba lloc en uns instituts «saturats» ni tampoc un espai ja condicionat al Barri Antic

Enllaços recomanats: Premis cinema