Catalunya ha creat 176.000 llocs de treball des del primer trimestre del 2013, fet que suposa uns 6 punts del 18 % perdut en la primera etapa de la crisi, un ritme de creixement que es moderarà el 2016 fins al punt que es podrien tardar encara entre 5 i 6 anys a arribar al nivell precrisi.

Aquest és l'escenari que dibuixa la 47a edició de l'Índex ManpowerGroup sobre l'ocupació a Catalunya el 2015 presentat ahir i que analitza les característiques de l'ocupació i planteja possibles solucions als reptes del mercat laboral català.

L'estudi, elaborat pel catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB Josep Oliver, alerta que el mercat laboral català, que es va anticipar a la resta d'Espanya en la recuperació, entra ara en una fase de moderació després de l'acceleració registrada al començament de l'any.

El menor creixement de l'ocupació a Catalunya es veu en comparar, per exemple, el 2,3 % d'augment de l'ocupació el tercer trimestre del 2014 en relació amb el període de l'any anterior, davant de l'1,2 % d'increment interanual del tercer trimestre del 2015. Aquest 1,2 % de Catalunya contrasta amb l'increment interanual del 3,1 % del conjunt de l'Estat.