A Catalunya es van executar en l'últim any 1,1 hipoteques per cada 1.000 habitants, una quantitat superior a les 0,9 execucions de mitjana al conjunt de l'estat, i que la situa com la quarta comunitat autònoma amb més execucions, després del País Valencià (1,6 per cada mil habitants), Múrcia (1,5) i Andalusia (1,2). La menor densitat d'execucions hipotecàries d'habitatges de persones físiques per cada mil habitant van tenir lloc a Euskadi, on només va arribar a 0,1 habitatges per cada mil habitants, Galícia (0,3), Cantàbria (0,4), Astúries ( 0,4), Navarra, Castella i Lleó i Madrid (les tres amb 0,5 execucions hipotecàries).

En total, en l'últim any s'han ordenat 41.564 execucions sobre habitatges de persones físiques a l'estat, segons es desprèn de la publicació de les últimes dades del tercer trimestre del 2015 ofertes per l'INE. Unes dades que reflecteixen una caiguda respecte als pitjors anys de la crisi però que confirmen que la distribució geogràfica d'aquestes operacions es concentra en l'àrea de la costa mediterrània i les Illes davant les regions del nord de la península, on amb prou feines pateixen hi ha processos de desnonament.

Les regions que van acaparar el boom de la construcció durant els anys de la bombolla immobiliària són els que ara pateixen els majors estralls en les seves conseqüències, com ara habitatges inacabats, buits i sense vendre o un percentatge més alt de persones que pateixen certificacions d'execucions hipotecàries que inicien i inscriuen en els Registres de la Propietat.