El turisme rural a les comarques centrals registra un 80% d'ocupació pel pont de la Puríssima

08.12.2015 | 13:20

L'ocupació turística ha estat desigual a la Catalunya Central durant els quatre dies del pont de la Puríssima. Mentre que la majoria d'hotels han obtingut ocupacions baixes, d'entre el 20 i 30%, la situació ha estat totalment diferent en l'àmbit de les cases rurals. La presidenta de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Mireia Bertran, ha explicat a l'ACN que moltes de les cases han fet el ple. En un sector força castigat des que va començar la crisi, "s'ha passat de no celebrar aquest pont, a llogar les cases pels quatre dies". Osona també ha obtingut unes bones xifres en ocupació hotelera i restauració gràcies als reclams de la Fira de l'Avet d'Espinelves i el Mercat Medieval de Vic.
Pel sector turístic rural, aquest pont de desembre ha estat un dels més forts de l'any i l'ocupació s'ha situat entre el 70 i el 90% al Bages, l'Alta Anoia, al Berguedà i Osona. Algunes de les cases, fins i tot, han penjat el cartell de complet durant tots els dies. La presidenta de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Mireia Bertran, ha explicat que el pont de la Puríssima ha anat "molt bé", "més bé que altres anys". La representant de l'entitat anoienca ha assenyalat que ha anat millor que en altres edicions, "en què bàsicament aquest pont no es feia per la proximitat amb els dies de Nadal". "Hi ha com uns aires de no tanta crisi", ha apuntat Bertran.

Per la seva banda, el president de l'Associació de turisme rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat que l'ocupació ha estat més baixa que en d'altres anys i s'ha situat al voltant del 70-75%. "No estem descontents, però semblava que seria més bo del que finalment ha estat i hem punxat una mica", ha dit. En canvi, Pellicer ha explicat que, de cara al Nadal, la gent ja està fent reserves molt abans que altres anys i s'espera que aquest cop serà molt bo.

A Osona, des de fa anys, la Fira de l'Avet d'Espinelves i el Mercat Medieval de Vic actuen com a importants reclams turístics per la comarca. Les últimes xifres que es coneixen apunten que l'assistència al Mercat Medieval se sol situar al llindar dels 300.000 visitants, mentre que la Fira de l'Avet n'acull uns 90.000.

Des del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Joan Naudó, ha explicat que l'ocupació per dissabte i diumenge de mercat a Vic ha estat del 100%, mentre que a falta de tancar les xifres per la resta dels dies del pont, les previsions per les nit de dilluns se situaven a més del 50%.

Les xifres als hotels de la Catalunya Central ha estat baixa en els dies festius del pont perquè el seu client majoritari és, bàsicament, del sector empresarial. En canvi, el perfil d'usuari de les cases rurals prové de Barcelona i l'àrea metropolitana. La majoria són famílies que volen gaudir d'uns dies de calma i busquen la tranquil·litat i el confort que els dóna aquest tipus d'allotjaments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema