El president de la junta directiva de Volkswagen, Matthias Müller, va dir ahir que "no hi ha cap decisió negativa" respecte a les inversions previstes per a les dues fàbriques que la companyia té a l'estat, la de Seat a Martorell i la de Volkswagen a Pamplona. "Hem estudiat tot el nostre programa d'inversions i no hi ha cap decisió negativa respecte a Espanya, de manera que aquestes inversions es mantindran com estava previst", va remarcar Müller.

Müller va recordar que el director de Compres del grup, Francisco Javier García Sanz, ara també responsable de supervisar l'escàndol de manipulació d'emissions en motors dièsel, era ahir a Espanya "negociant amb membres del govern espanyol" qüestions relacionades amb les emissions truculentes de CO2.

Precisament, Volkswagen va publicar ahir els primers resultats de les investigacions internes de la manipulació d'emissions de gasos, especialment en motors dièsel. La companyia alemanya va informar que les autoritats europees "han avaluat positivament" les solucions tècniques per als clients a Europa. Müller va dir en una roda de premsa a la seu de la companyia a Wolfsburg que "es començaran a implementar les solucions el gener del 2016".

Els primers resultats de les investigacions sobre la manipulació de les emissions d'òxids de nitrogen mostren que es va produir una conducta errònia i faltes personals en alguns empleats. Volkswagen diu que es va tractar d'un nombre petit d'enginyers i exculpa tant el consell de supervisió com la junta directiva de la companyia.