Catalunya ha captat més de la meitat de la inversió estrangera en R+D empresarial destinada a Espanya durant els últims cinc anys, segons l'indicador FDI Markets del Financial Times. Així ho va explicar en roda de premsa el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, que va destacar que Catalunya ocupa actualment la tercera posició en el rànquing de regions per projectes d'inversió estrangera, l'única d'Europa del Sud dins les primeres deu posicions. De fet, Catalunya se situa només darrere d'Irlanda i la regió sud-est del Regne Unit i davant de països com Escòcia, Irlanda del Nord i Suècia, o regions capdavanteres com Baden-Württemberg, la regió industrial més desenvolupada d'Alemanya.

Durant els cinc últims anys s'han registrat a Catalunya 66 projectes d'inversió estrangera en R+D, que s'han traduït en una inversió superior als 1.070 milions d'euros i en la creació de 6.000 llocs de treball.

En aquest sentit, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va assegurar que les dades presentades ahir demostren que la inversió estrangera confia en l'entorn català a mitjà-llarg termini, malgrat el procés sobiranista. Puig també va indicar que Catalunya s'està erigint com una de les regions que "més i millor inversió" està captant a la Unió Europea, cosa que constata que és una economia d'"elevada competitivitat" a escala internacional i amb un entorn "molt atractiu" per a les multinacionals. "Aquí hi inverteix tothom menys Espanya", va dir, a la vegada que va asseverar que Catalunya s'ha de comparar amb les regions més competitives de la Unió Europea, en comptes d'altres regions espanyoles.