L'Institut Català del Sòl (Incasòl) va signar ahir l'adjudicació d'una parcel·la al polígon Mas Blau, al Prat de Llobregat, a la multinacional nord-americana Amazon, amb una superfície de 15 hectàrees i un cost de 30 milions d'euros. El gegant del comerç electrònic va optar a l'oferta pública de compra a l'octubre i té previst instal·lar-hi un centre logístic, d'acord amb els usos previstos en l'adjudicació. Un cop assignada la parcel·la, Amazon té un mes per signar el contracte d'arres i formalitzar la compravenda, van informar fonts de l'Incasòl. En un comunicat, Amazon va celebrar l'adjudicació per poder "seguir expandint" la seva xarxa logística a Europa.

El director de l'Incasòl, Francesc Damià Calvet, el president de la Generalitat, Artur Mas, i els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, van assistir ahir a la signatura de l'adjudicació.

D'aquesta manera, la Generalitat accepta l'oferta de la multinacional per fer-se amb uns terrenys industrials "d'ús principal" logístic, i amb "usos complementaris vinculats" a l'activitat principal, com ara oficines, una àrea comercial i restauració.

Ja el 2014 va transcendir l'interès de la companyia per aquests terrenys, i el mes de novembre es va conèixer que havia optat a l'opció de compra de la zona per 30 milions d'euros.