Catalunya té registrades 3.783 empreses de serveis de disseny

El conjunt de les societats del sector factura 950 milions d'euros anuals i dóna feina a prop de 17.000 persones, el 0,5% del total català

19.12.2015 | 09:33

Catalunya té un total de 3.783 empreses de serveis de disseny, que facturen 950 milions d'euros i ocupen 16.775 persones, fet que suposa el 0,5% dels treballadors de l'economia catalana. Aquestes són les principals xifres que apareixen a l'estudi "Mapa del Sector Dis-seny de Catalunya", presentat ahir al Barcelona Centre de Disseny i elaborat pel departament de Cultura de la Generalitat.
L'estudi ofereix dades sobre les empreses que faciliten serveis de disseny a tercers com a activitat principal i dibuixa un retrat del sector, la seva dimensió i problemàtiques, i les oportunitats de creixement i consolidació.
Entre altres característiques, l'informe revela que el 45% de les empreses catalanes d'aquest sector exporten els seus serveis de disseny, i que els principals destins dels seus productes són França, Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Estats Units i la Xina.
El 92% de les empreses dedicades al disseny estan establertes a la província de Barcelona i només el 5% factura més d'un milió d'euros, mentre que el 56% ven per valor de menys de cent mil euros. La facturació mitjana d'aquestes empreses és de 251.235 euros i ocupen una mitjana de 4,17 persones.
L'informe destaca que el sector té una bona capacitat d'adaptació a les fluctuacions del mercat, així com facilitat per aliar-se amb altres agents de l'àmbit del disseny i actitud emprenedora.
Entre les oportunitats del sector hi ha la marca Barcelona, actiu valorat pels clients estrangers, i l'existència d'una demanda creixent de disseny estratègic i multidisciplinari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema