El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) va abonar, durant dimecres i dijous, el 95 % del ajuts del pagament bàsic, el pagament verd i el complement de joves corresponents a la campanya 2015 de la Política Agrària Comuna (PAC), i a partir d'ahir els beneficiaris ja els podran consultar via web.

Els productors van rebre la comunicació de l'assignació inicial dels drets del pagament bàsic, que podran consultar al web del departament. També van poder consultar la comunicació del pagament i ampliar la informació sobre el model de regionalització i de com s'assignaran els drets. El pagament del 5 % restant és previst per al segon trimestre del 2016, un cop feta l'assignació definitiva dels drets durant el primer trimestre de l'any vinent.

Agricultura va fer el pagament d'acord amb l'assignació inicial dels drets del pagament bàsic i hi incorpora els imports de reemborsament de la disciplina financera del 2014, mitjançant l'ingrés calculat per aplicació d'un coeficient provisional de l'1,30 %, i la deducció de l'import corresponent a l'aplicació de la disciplina financera del 2015.