La producció global de fusta s'està recuperant i està demostrant el major creixement des de la crisi econòmica mundial del 2008 i el 2009, segons dades publicades per l'Organització de l'ONU per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO).

El 2014 l'augment dels productes forestals va oscil·lar entre l'1 i el 5 %, cosa que va superar els nivells previs a la recessió, una millora que es va notar sobretot a les regions de l'Àsia-Pacífic i de l'Amèrica Llatina i el Carib.

L'agència de Nacions Unides va apuntar en un comunicat que la producció de boles de serradures premsades -pèl·lets- per a combustible va pujar el 16 % anual, fins a 26 milions de tones, arran d'un major consum a Europa.

Energia renovable

Aquests productes són utilitzats pels països europeus i d'altres com Corea del Sud i el Japó per complir els seus objectius d'energia renovable i s'espera que la demanda creixi encara més a mesura que més països es comprometin a prendre accions per mitigar els efectes del canvi climàtic.

D'altra banda, la producció i el consum de taulers i fusta serrada van augmentar en totes les regions, principalment a la Xina, que representa la meitat de la producció mundial. L'emissió de paper es va estancar a Europa i va baixar a l'Amèrica del Nord el 2014, si bé va créixer a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia-Pacífic.