Els peatges de les autopistes que depenen de la Generalitat quedaran congelats també el 2016, com va passar l'any passat, segons van assegurar ahir fonts del Govern català. Aquesta decisió afecta en la pràctica la C-32, la C-33 i la C-16, així com els túnels de Vallvidrera i del Cadí.

Les fonts van assegurar que, atès que l'IPC no ha crescut aquest any, s'ha decidit mantenir la mateixa tarifa base que el 2015. De fet, encara que els preus van augmentar el 0,3 % a Catalunya el mes de novembre respecte del mes anterior, no van experimentar cap variació en termes interanuals, és a dir, en comparació del mateix mes de l'any passat.

D'una altra banda, la Generalitat aplicarà a partir del 4 de gener descomptes en els peatges en el tram comprès entre Terrassa i Manresa de la C-16 i en la mateixa carretera en el tram entre Terrassa i Sant Cugat del Vallès. En el primer tram, la tarifa del peatge a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet serà gratuïta per als tràfics interns a l'àrea de Manresa, mentre que en la barrera troncal el descompte serà del 50 % per a tràfics amb origen o destí a la comarca del Bages. Quant al tram entre Terrassa i Sant Cugat s'aplicarà una reducció que, en funció del recorregut, pot arribar al 70% i, en concret, els descomptes s'aplicaran als viatgers que facin recorreguts amb origen o destí als enllaços 13 a 21 d'aquesta via.

El Govern català va aprovar el mes de juliol passat aquest nou sistema de descomptes en la C-16 amb la finalitat de millorar la mobilitat a la C-55, la C-58 i a la mateixa C-16.