El sector turístic català de mar i muntanya, i també el d'interior, han ofert previsions d'ocupació per al període nadalenc que oscil·len entre el 50% i el 80%, en funció de la zona. A la Catalunya Central, la proximitat del 31 de desembre amb el cap de setmana fa que hi hagi ja un bon nombre de reserves, que són més llargues que les anteriors, i es prevegi una molt bona ocupació.

En concret, les cases rurals de la CatalunyaCentral ja tenen reserves de fa dies per aquestes festes nadalenques. El fet que enguany la nit de Cap d'Any caigui molt propera al cap de setmana ha provocat que les reserves dels clients s'hagin allargat en el temps. Així, moltes de les cases de l'Anoia, Berguedà, Solsonès i Osona han optat per oferir els seus establiments des de dijous 31 fins a diumenge dia 3. El president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat que si bé la tendència dels darrers anys ja era "bona", aquest any la demanda pels quatre dies ha estat "brutal". Pel que fa el perfil del turista, la majoria són famílies i grups d'amics provinents de l'àrea metropolitana que busquen la tranquil·litat d'una casa gran amb llar de foc.

A la resta del territori, els establiments turístics de la Vall d'Aran, al seu torn, estaran ocupats a l'entorn del 65% i els de l'Alt Empordà i la Costa Brava vora al 60%. Cap al Camp de Tarragona, bungalows i càmpings ompliran pràcticament del tot sobretot per Cap d'Any, mentre que l'oferta hotelera tindrà una ocupació força més discreta. Finalment cal destacar la dinàmica de la ciutat de Barcelona, que penjarà el cartell de complet als apartaments i gairebé farà el mateix als hotels. El fet que l'hivern estigui essent poc rigorós ha afavorit l'arribada de turisme estranger.

Els hotelers gironins preveuen que la segona setmana de Nadal, del 28 de desembre al 3 de gener, serà la de més activitat del període de vacances entre el 24 de desembre i el 10 de gener. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, el 75% dels agremiats preveuen tenir una campanya similar a la de l'any passat. Els hotels de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès són els que tenen millors previsions d'ocupació, d'un 85% i un 70% respectivament durant la segona setmana de Nadal, és a dir, una mitjana de prop del 80%. Per contra, els hotels de la Garrotxa es quedaran en el 50% mentre que l'Alt Empordà i Costa Brava Centre, en el 60%. La mitjana d'estades que es registraran a la demarcació durant aquestes vacances oscil·larà entre dos i tres dies, essent el dijous 31 de desembre el dia que hi haurà un nombre major d'entrades, coincidint com cada any amb la celebració de Cap d'Any.