Les vendes de vehicles d'ocasió a Catalunya han crescut el 2,5% l'any 2015, amb 299.880 unitats, segons dades publicades per l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles a Motor (Ganvam). Al conjunt de l'estat, el mercat de vehicles d'ocasió ha crescut el 6%, per damunt dels 1,78 milions d'unitats.

Ganvam ha explicat que aquesta tendència a l'alça està en línia amb l'evolució positiva del mercat de vehicles nous, que previsiblement acabarà l'any amb un increment del 20,5% i un volum al voltant d'1.025.000 unitats, tonificat per la continuïtat del pla PIVE. Així, el sector preveu que la relació de vendes entre vehicles d'ocasió i vehicles nous prevista per al 2015 caigui fins a 1,7 vehicles usats per cadascun de nou, davant del 2 a 1 de l'any passat.

El PIVE ha contribuït aquest any a un canvi de tendència que ha propiciat que els vehicles seminous (de zero a tres anys) baixin necessàriament els preus, estirant amb més força del mercat. De fet, mentre els usats més antics tanquen l'exercici creixent a un ritme de gairebé el 12%, els més nous ho fan al 28,3%. Ganvam ha assenyalat que el creixent interès pels models de fins a tres anys no és una tendència exclusiva del comprador professional, sinó també del privat. Entre particulars, els usats més nous són els que més estan creixent, amb una pujada del 10,6%, mentre que en el canal professional, de la seva banda, segueixen aquesta mateixa tendència i acaben l'any amb un augment del 29,3%. Segons el president de Ganvam, Juan Antonio Sánchez Torres, el PIVE ha contribuït a retirar de la circulació "bona part" de l'oferta de cotxes de més de deu anys i ha dinamitzat el mercat de seminous, obligant a rebaixar el preu per seguir conservant el seu atractiu enfront del nou, "que surt amb una ajuda d'almenys 1.500 euros".