El Mecanisme Únic de Supervisió Bancària del Banc Central Europeu (BCE) situa entre les seves prioritats l'estudi del model de negoci i el risc de rendibilitat de les entitats financeres davant "l'elevat nivell de deteriorament dels ac- tius i el perllongat període de baixos tipus d'interès".

Al costat d'aquest risc, el considerat més elevat, el MUS explica que centrarà la seva supervisió en la zona euro en el risc de crèdit, l'adequació del capital, la governança dels riscos i la qualitat de les dades i la liquiditat. "Les prioritats són un instrument essencial per coordinar les actuacions supervisores en les entitats de crèdit de manera harmonitzada i proporcional, alhora que contribueixen a la igualtat de tracte i a donar suport al creixement", va subratllar la presidenta del Consell de Supervisió del BCE, Danièle Nouy .

Els riscos principals identificats pel MUS estan relacionats amb el model de negoci i la rendibilitat, per la qual cosa es revisaran els factors que determinen el guany de les entitats de crèdit per poder identificar les que presenten una "baixa rendibilitat estructural".

Segons explica, la supervisió se centrarà a examinar si la rendibilitat s'aconsegueix, entre d'altres aspectes, mitjançant una relaxació de les condicions de concessió de crèdit, una major dependència del finançament a curt termini o un increment de les exposicions no proporcionals a la gana de risc declarat de l'entitat.

La segona prioritat del MUS és analitzar el risc de crèdit, convençut que "els elevats nivells de morositat reclamen una major atenció supervisora".