El comerç català comença oficialment avui la campanya de les rebaixes d'hivern amb l'objectiu de millorar els números de la campanya passada, amb la previsió d'incrementar la seva facturació el 3%, fins a arribar als 850 milions d'euros. Pel que fa els descomptes, la previsió és que de mitjana se situin entre el 30% i el 40%, encara que en alguns casos poden arribar a ser del 70%.

En total seran uns 30.000 comerços de tot Catalunya els que oferiran a partir de avui importants rebaixes en articles de tota mena, encara que els productes estrella seran, un any més, la roba i el calçat, segons va explicar a l'agència Efe el president de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, que es mostra optimista respecte a aquesta campanya.

I és que després de diversos anys d'intensa crisi i de descens de vendes, segons Fraile, els comerciants detecten un repunt a l'alça del consum gràcies al fet que moltes persones que estaven a l'atur han trobat una ocupació i a que les persones que no han perdut la feina tenen més confiança en l'economia.

Des d'un primer moment, els descomptes mitjans d'aquesta campanya oscil·laran entre el 30% i el 40%, encara que en alguns casos poden arribar al 70%.