REBAIXES

Puig amenaça amb sancions per avançar les rebaixes

"El nostre model és millor que el de Madrid", assegura

09.01.2016 | 11:48

El conseller català d'Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, va amenaçar ahir de sancionar els comerços que han avançat les rebaixes d'hivern a Catalunya, aprofitant la regulació del govern central que liberalitza aquest període de descomptes.

En declaracions a la premsa, Puig va assegurar que abans de reis els comerços poden oferir promocions i ofertes específiques, encara que les rebaixes com a tal "comencen el 7 de gener", que és la data que estableix la legislació catalana, pactada amb el sector.

"Si en tenim constància (dels comerços que han penjat amb antelació el cartell de rebaixes) s'obrirà un expedient d'infracció i si es demostra que no han complert amb la legislació vigent, doncs s'instrumentalitzarà la corresponent sanció", va declarar el conseller. Puig va remarcar que no és intenció de la Generalitat "entrar en una batalla", encara que va incidir en que "si hi ha algú que s'ha volgut passar de llest" i ha incomplert la normativa catalana, podria veure's exposat a una multa.

El gruix de comerços ha optat un any més per començar el 7 de gener la campanya de rebaixes, entre ells grans cadenes com El Corte Inglés o Inditex, propietària de marques com Zara, Bershka, Stradivarius o Pull&Bear. Amb tot, alguns establiments han decidit anticipar uns dies la campanya d'hivern, fent ben visibles les rebaixes amb cartells en els seus aparadors. Això és possible perquè la llei catalana que regula els horaris comercials i que limita el període de rebaixes està suspesa pel Tribunal Constitucional (TC) i, per tant, preval la normativa espanyola, que és més permissiva i aposta per la liberalització horària.

Felip Puig va destacar que el petit comerç s'ha apuntat majoritàriament a mantenir l'arrencada de les rebaixes el dia oficial i que el model català de comerç és "bo", malgrat la "confusió que pot generar l'hostilitat de la legislació espanyola".

"El nostre model és millor que el de Madrid", va afirmar el titular en funcions d'Empresa i Ocupació, que va indicar que a Catalunya "s'han mantingut més comerços petits i de proximitat" i s'ha incrementat més el consum que en territoris que han apostat per la "desregularització total".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema