Greenpeace ha denunciat l'àmplia presència de blat de moro genèticament modificat per multinacionals de l'alimentació en llavors, cultius, sitges i mercats de la Xina, on aquests transgènics són il·legals.

Les oficines de Greenpeace a la Xina van arribar a aquestes conclusions després de vuit mesos d'investigacions a la província de Liaoning, un dels grans "graners" del país, on els estudis de l'organització van detectar la presència de blat de moro transgènic al 93 per cent dels cultius estudiats i en el 95 per cent del comercialitzat.

"L'abast de la contaminació per transgènics és realment impactant", va assenyalar en presentar l'estudi Li Yifang, del departament d'agricultura i alimentació de Greenpeace.

El blat de moro genèticament modificat pertany a patents de quatre gegants de l'alimentació -Monsanto, DuPont, Dow Chemical i Syngenta-, quan les lleis xineses només permeten la importació d'aquests transgènics per a determinats usos -producció de pinso, aliments processats...- i mai per ser cultivat.