Les previsions econòmiques del Banc Sabadell situen el PIB espanyol en el 3,1% al tancament del 2015. D'altra banda, per a final del 2016 s'augura que l'economia espanyola creixerà el 2,2%. Segons el president de l'entitat, Josep Oliu, aquesta expectativa a la baixa no respon a cap canvi cíclic, sinó que s'explica per un creixement potencial menor com a conseqüència del fre de la productivitat, així com unes taxes d'estalvi altes en relació a la inversió productiva.

D'altra banda, l'entitat preveu que l'atur se situï al voltant del 20,5%, encara lluny del 10% desitjable. En aquest sentit, Oliu reclama als govern polítiques actives d'ocupació i apunta que el "subsidi continuat" és un incentiu negatiu.

Les expectatives de creixement del 2015 són, segons el Sabadell, més baixes del que la pròpia entitat preveia fa només tres mesos enrere. També baixa la previsió per al 2016 en el que Oliu va qualificar de "crisi d'expectatives", en un context marcat per massa condicionants que fa difícil preveure amb exactitud què passarà.

El president de Banc Sabadell situa el creixement del PIB de la zona Euro en l'1,5% per aquest 2015, mentre que a l'estat espanyol l'augment seria del 3,1%. A finals del 2016 aquests creixements serien de l'1,1% i del 2,2%, respectivament. Xina seria l'única economia que mantindria taxes de creixement altes, mentre que la recessió a Brasil es veuria amortida lleugerament.