El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, ha decidit no aspirar a la secretaria general de la UGT de Catalunya, que deixarà vacant Josep Maria Álvarez, després de considerar que el seu perfil està més vinculat a la indústria i no és tan institucional com el que demana el càrrec de líder sindical.

Carnero va confirmar, en declaracions a Efe, que ja ha comunicat la seva renúncia a presentar-se per liderar el sindicat a l'actual secretari general, decisió que va avançar ahir el diari El País en la seva versió digital.

"És una decisió molt meditada. Seguiré treballant en la UGT de Catalunya, col·laborant amb qui sigui elegit futur secretari general amb la vista posada que el sindicat tingui sempre els peus a terra i torni als orígens", va destacar Carnero.

El president del comitè d'empresa de Seat es va mostrar orgullós que el sindicat pensés en ell com a relleu de Josep Maria Álvarez, però assegura que ha pres la decisió de no aspirar al càrrec després d'arribar a la conclusió que és un dirigent sindical preparat per treballar en l'àmbit de l'empresa i de les negociacions laborals i no tant en l'entorn institucional.

Per al dirigent sindical, la UGT de Catalunya té persones molt capaces de liderar l'organització, com podrien ser el secretari de política sindical, Camil Ros, i la secretària d'Estat del benestar i treball, Laura Pelay, dues de les persones amb més números per rellevar Álvarez.

Carnero era considerat fins ara un dels dirigents d'UGT amb més possibilitats de substituir Álvarez per ser el president del comitè d'empresa de la principal indústria catalana en nombre d'empleats i per la seva llarga trajectòria en aquest càrrec.