El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, va confirmar ahir la seva intenció d'aspirar a succeir Cándido Méndez al capdavant del sindicat a escala estatal i va anunciar que prepara un equip de persones amb les quals comptaria per presentar la seva candidatura davant el congrés confederal.

"No es tracta d'una carrera unipersonal ni presidencialista. Jo aspiro a liderar un equip que arribi al congrés amb un projecte compartit, amb propostes i ganes. Si és així, ens presentarem", va dir davant l'assemblea del Congrés Extraordinari de la UGT de Catalunya que va escollir els delegats que aniran al congrés confederal. Álvarez, de 59 anys, va assegurar que "crec que puc aportar" en la construcció del sindicat confederal en la nova etapa que afrontarà després de la renovació de la cúpula aquesta primavera que ve.

En aquests moments, el líder de la UGT de Catalunya, que ja va anunciar fa mesos que no tornaria a presentar-se per dirigir l'organització catalana, es troba immers en una ronda de visites a les diferents federacions i organitzacions territorials a la recerca de suports. Per presentar la seva candidatura a liderar la confederació d'UGT, Álvarez, que fins ara té el suport explícit de la federació del Metall, Construcció i Afins, necessita aconseguir l'aval d'almenys el 25% dels delegats que assistiran al congrés.

El dirigent sindical, que fa més de 25 anys que és al capdavant de la UGT a Catalunya, va remarcar que "tirarà endavant la candidatura" si aconsegueix configurar un equip "de reconeguda vàlua".