El Servei Ocupa't, format per l'Ajuntament de Berga, Càritas Berga i Creu Roja Berguedà, ha estrenat l'Espai Feina, unservei adreçat a les persones que es troben tant en situació d'atur com en actiu i que volen trobar feina o millorar la seva situació laboral.

Des d'aquest espai, centralitzat a la seu de Creu Roja de la plaça d'Europa de Berga, es posen a disposició dels usuaris recursos i eines necessàries per a l'accés al món laboral. Un servei que ja s'oferia fins ara però que s'amplia amb més recursos. Així, els usuaris disposaran d'assessorament i acompanyament durant els matins de dimecres i dijous d'11 a 1. El servei pretén esdevenir d'aquesta manera més accessible. No es necessitarà cita prèvia i els interessats hi podran consultar la cartellera amb totes les ofertes de feina del territori, models de currículums i cartes de presentació, recull de premsa escrita amb ofertes de treball i webs per buscar-hi feina. A més, hi podran fer ús d'ordinadors amb connexió a Internet, de telèfon gratuït per a gestions de recerca de feina, de servei d'impressora així com accedir a la informació de tots els cursos de formació de la zona.

Un dels objectius, tal com expliquen les tècniques Anna Casajuana i Mònica Puigpiqué, és el de fer més autònoms els usuaris i "d'empoderar-los perquè siguin ells els protagonistes del procés de buscar feina". Això sí, "amb totes les eines de les quals disposem i amb un acompanyament".