La firma Seat produirà el nou model d'Audi A1, que es fabricarà en exclusiva a la planta de Martorell. La notícia l'ha confirmat el propi consistori martorellenc citant el president del comitè d'empresa, Matías Carnero. S'espera que la filial del grup Volkswagen fabriqui prop de 170.000 unitats l'any d'aquest nou model partir de l'any 2018.

Feia mesos que els treballadors de Seat esperaven l'adjudicació del nou Audi A1, que ha de reforçar el volum de producció de la planta martorellenca, però l'escàndol dels motors diesel i les retallades anunciades per l'empresa han retardat l'anunci oficial.

Malgrat l'eufòria per l'anunci del nou model, Carnero diu que el dubte és si això comportarà la sortida del Q3, que Seat produeix des de fa anys. Per aquest motiu reclamen un altre model per a Martorell, ja que del Q3 l'any passat se'n van produir 110.000 unitats. "Això podria generar un problema de feina el 2018 quan arribi un model i es deixi de muntar l'altre", assenyala Carnero.

Seat encadena tres anys d'augment de vendes

La firma ha marcat un nou increment de vendes per tercer any consecutiu. Els lliuraments han augmentat el 2,4%, superant els 400.000 vehicles venuts en un any i acumulen una pujada del 25% des de 2012, segons la companyia.

El Seat León ha crescut un 4,4% i s'ha posicionat com el vehicle més venut de la marca. L'Alhambra ha registrat el major augment, amb un increment del 17,2%, i ha aconseguit el segon millor resultat de vendes de la història d'aquest model, amb 27.000 unitats venudes. L'Ibiza ha obtingut un creixement del 2,4%, amb 153.600 vehicles.

El president del Comitè Executiu de Seat, Luca de Meo, ha afirmat que el creixement de les vendes s'ha vist impulsat per la recuperació d'Espanya i Itàlia, el cinquè any consecutiu de creixement a Alemanya i l'èxit del mercat mexicà.