Denso instal·la mil panells solars i deixarà d'emetre 100 tones de CO2 l'any

La multinacional japonesa, amb seu a Sant Fruitós de Bages, té una plantilla de 730 treballadors

20.01.2016 | 19:44

La multinacional japonesa Denso Barcelona, líder mundial en la fabricació de components electrònics per a l'automoció, ha estrenat una gran instal·lació fotovoltaica per a l'autoconsum. Aquesta tecnologia permet a l'empresa eliminar l'emissió de 100 tones de CO2 a l'atmosfera i estalviar 400.000 kWh d'energia cada any. La instal·lació, que funciona a partir d'un miler de panells solars de 260 watts de potència col·locats a la coberta de la nau industrial, és de les més importants de tot l'Estat en el camp de l'autoconsum. L'empresa, ubicada a Sant Fruitós de Bages, compta amb una plantilla de 730 treballadors i preveu tancar el 2015 amb una xifra de vendes de 269 MEUR.

La instal·lació fotovoltaica és de modalitat injecció 0 (sense retorn d'energia excedentària a la xarxa) amb una potència de 252 kW i ha estat dissenyada i implementada per l'enginyeria catalana Innover.

La nova tecnologia permet a l'empresa eliminar l'emissió de 100 tones de C02 a l'atmosfera, que equivaldria al recorregut invertit per un vehicle per fer vint vegades la volta al món, mentre que els 400.000 kWh d'energia que es deixen de consumir representarien el consum anual aproximat de 100 famílies. La instal·lació proporcionarà un estalvi de prop del 5% en la factura energètica de la companyia. En matèria de medi ambient, l'empresa també treballa per obtenir la certificació ISO 50.001.

Repercussió directa en la producció

L'energia obtinguda a través dels panells solars ja permet fabricar un de cada tres productes electrònics de control d'injecció de combustible als vehicles, que esdevenen el producte estrella de la planta de la multinacional japonesa a Sant Fruitós de Bages.

Planta en expansió

En l'actualitat, l'empresa ha acabat les obres de la vuitena expansió de la planta amb 2.000 metres quadrats nous que inclouen un centre tècnic, un centre de formació i una millora del centre d'inspecció. Els nous espais ja estan en funcionament. En paral·lel, la multinacional prepara els actes de celebració dels 25 anys d'activitat a la comarca del Bages amb una planta que assoleix els 31.000 metres quadrats al polígon de Santa Anna. Aquesta nova expansió, juntament amb les millores de les línies de producció, permeten a DENSO Barcelona ampliar les seves funcions i capacitats tècniques que faran possible donar suport al desenvolupament de nous productes i tecnologies al centre d'I+D de DENSO a Aachen (Alemanya).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema