Els experts afirmen a Davos que la Xina no tindrà un "aterratge forçós"

25.01.2016 | 07:49

Xina està lluny d'entrar en recessió i no tindrà un "aterratge forçós", si bé ha de controlar el seu excés de capacitat productiva i posar fi a certa opacitat en la gestió de la seva economia, van recomanar ahir experts que assisteixen al Fòrum Econòmic Mundial (FEM).
Diverses taules rodones i debats van abordar a Davos la situació econòmica de la Xina, l'alentiment del seu creixement, el seu sobredimensionat sistema productiu, les turbulències viscudes a la seva borsa i la resposta del govern de Pequín, que l'economista Nouriel Roubini va considerar "improvisada i excessiva". Roubini va participar en aquesta taula rodona amb un selecte grup de directius de grans empreses xineses, entre els quals el president de la companyia de targetes bancàries UnionPay, Shi Wenchao, i el del grup automobilístic Guangzhou, Zhuang Fangyou. Roubini va assegurar que la Xina no viurà cap "aterratge forçós" i va descartar que el món estigui a les portes d'una crisi com la del 2008.
Per la seva banda, el president del banc suís UBS, Axel Weber, en declaracions a Bloomberg TV, va explicar que algunes de les mesures adoptades per controlar les turbulències en la borsa i reactivar l'economia en aquest país semblen "improvisades", alhora que "han arribat una mica tard". Weber es va mostrar convençut que la Xina té encara "molta munició" per estabilitzar la seva economia i, de passada, la de la resta del món.
El president del grup automobilístic Guangzhou, Zhang Fangyou, va reconèixer un excés de capacitat de la indústria xinesa no només en el sector del motor, que a més ha aguditzat la frenada econòmica dels últims trimestres.
Des d'un punt de vista estrictament financer, el president d'UnionPay, Shi Wenchao, s'ha referit a les dificultats perquè la liquiditat en el mercat arribi de fet a l'economia real.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Gent comprant a Manresa durant el Nadal passat.
La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

Enllaços recomanats: Premis cinema