L'Organització Internacional del Treball (OIT) veu marge per pujar a Espanya en els pròxims tres anys el 10% el salari mínim interprofessional (SMI), que és de 655,20 euros mensuals per al 2016.

El director Internacional d'Estudis Laborals de l'OIT, Raymond Torres, va dir ahir que "hi ha marge per augmentar-sense perjudicar les empreses en la creació d'ocupació", fet que ajudaria així al creixement del consum intern i a millorar les desigualtats.

Torres va cridar a avaluar els efectes de les reformes laborals posades en marxa en els últims anys, per veure com fer front a elements urgents a solucionar, com la temporalitat excessiva, l'abús en els contractes o la subcontractació amb falsos autònoms, que responen a un incompliment de la normativa.

"No hi ha un problema en la creació d'ocupació, sinó en la qualitat", va dir Torres, que va afegir que, "més enllà del debat polític, l'important és avaluar aquestes reformes laborals per després iniciar-ne una de nova.

En aquest sentit, el director de l'oficina de l'OIT a Espanya, Joaquín Nieto, va assegurar que "a Espanya hi ha recuperació econòmica sense recuperació social", i va advocar per la millora dels ingressos salarials i les prestacions i protecció social.