Draghi deixa clar que el BCE aplicarà més estímuls monetaris el mes de març

El president del Banc Central Europeu manté els tipus d'interès en el mínim històric del 0,05%

25.01.2016 | 07:49

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va deixar ahir bastant clar que l'entitat monetària decidirà aplicar més estímuls monetaris en la reunió del març. Draghi va dir, durant una conferència de premsa a Frankfurt, que han augmentat els riscos a la baixa per al creixement de la zona de l'euro i que la inflació serà més baixa del que es preveia. Prèviament, el consell de govern del BCE va decidir mantenir la seva taxa d'interès rectora en el mínim històric del 0,05%. També va deixar inalterada la seva taxa d'interès de dipòsit, per la qual remunera els diners als bancs a un dia, en el -0,30%.
Al començament d'any, "els riscos a la baixa han augmentat de nou entre una incertesa més alta sobre les perspectives de creixement a les economies dels mercats emergents", va dir Draghi. El president del BCE també va citar la "volatilitat en els mercats financers i de matèries primeres i els riscos geopolítics" com a riscos a la baixa per al creixement. Durant la seva intervenció, Draghi va afegir que, "en aquest entorn, les dinàmiques d'inflació també seran més febles del que s'esperava".
Per això, va continuar el president del Banc Central Europeu, "caldrà revisar i possiblement reconsiderar la nostra política monetària en la propera reunió al començament del març", quan l'entitat disposarà de les noves projeccions macroeconòmiques de creixement i inflació del personal del BCE, que també cobreixen el 2018.
"En la roda de premsa, el president del BCE va donar a entendre de manera sorprenentment clara que hi haurà més estímuls monetaris al març", considera l'analista de Commerzbank Michael Schubert. "Amb un entorn general radicalment alterat des del desembre, va anunciar virtualment una revisió a la baixa de les projeccions d'inflació", segons Schubert.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema