El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va deixar ahir bastant clar que l'entitat monetària decidirà aplicar més estímuls monetaris en la reunió del març. Draghi va dir, durant una conferència de premsa a Frankfurt, que han augmentat els riscos a la baixa per al creixement de la zona de l'euro i que la inflació serà més baixa del que es preveia. Prèviament, el consell de govern del BCE va decidir mantenir la seva taxa d'interès rectora en el mínim històric del 0,05%. També va deixar inalterada la seva taxa d'interès de dipòsit, per la qual remunera els diners als bancs a un dia, en el -0,30%.

Al començament d'any, "els riscos a la baixa han augmentat de nou entre una incertesa més alta sobre les perspectives de creixement a les economies dels mercats emergents", va dir Draghi. El president del BCE també va citar la "volatilitat en els mercats financers i de matèries primeres i els riscos geopolítics" com a riscos a la baixa per al creixement. Durant la seva intervenció, Draghi va afegir que, "en aquest entorn, les dinàmiques d'inflació també seran més febles del que s'esperava".

Per això, va continuar el president del Banc Central Europeu, "caldrà revisar i possiblement reconsiderar la nostra política monetària en la propera reunió al començament del març", quan l'entitat disposarà de les noves projeccions macroeconòmiques de creixement i inflació del personal del BCE, que també cobreixen el 2018.

"En la roda de premsa, el president del BCE va donar a entendre de manera sorprenentment clara que hi haurà més estímuls monetaris al març", considera l'analista de Commerzbank Michael Schubert. "Amb un entorn general radicalment alterat des del desembre, va anunciar virtualment una revisió a la baixa de les projeccions d'inflació", segons Schubert.