El secretari general d'Agricultura i Alimentació del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (Magrama), Carlos Cabanas, va assegurar que el desenvolupament del Codi de Bones Pràctiques Mercantils marcarà "un abans i un després" en les relacions comercials de la cadena alimentària. Així ho va indicar divendres a Madrid durant la seva intervenció en unes jornades organitzades per la fundació Lafer sobre el desenvolupament del codi que, segons Cabanas, és "pioner" i "serveix d'exemple dels valors i els principis" que han de regir "en tots els àmbits econòmics".

Va reconèixer que la seva redacció i posada en marxa "no ha estat fàcil", però que, un cop s'ha assolit, ha aconseguit incloure els criteris "que han de conduir a millorar i equilibrar les baules" de la cadena. Cabanas va recordar que el codi s'inclou en la llei per a la millora del funcionament de la cadena alimentària, una norma que "passarà a la història per la transcendència i empenta" que donarà al sector.

El president de l'empresa estatal dedicada a aquest sector, Mercasa, Eduardo Amejide, va felicitar en la seva al·locució el sector per aquest codi, que té molta "importància" per a l'autoregulació. Amejide va ressaltar que Mercasa té "vincles molt estrets" amb els agents de la cadena agroalimentària, de tal manera que "intenta contribuir a favor de les bones pràctiques comercials".