Està en risc el meu lloc de treball?

Més de set milions de feines es perdran en els propers cinc anys per l'arribada de la intel·ligència artificial

25.01.2016 | 07:49
La presència de robots a les cadenes de muntatge s´ha convertit en un fet habitual
La presència de robots a les cadenes de muntatge s´ha convertit en un fet habitual

L'automatització i les noves tecnologies provocaran la pèrdua de més de set milions de llocs de treball a tot el món en els cinc anys vinents. Així ho assegura l'entitat que organitza el Fòrum de Davos en un informe en què analitza les transformacions de l'economia mundial i del mercat de treball per al lustre que ve. En els propers cinc anys el món laboral patirà una revolució sense precedents. El salt de la intel·ligència artificial portarà les màquines a exercir funcions que fins avui eren impensables i que canviaran de manera dràstica l'ocupació mundial.

Fins ara, aquesta quarta revolució industrial ha vingut de la mà dels telèfons intel·ligents i de les noves aplicacions mòbils, tal com assegura el Fòrum de Davos. No obstant això, un dels avenços tecnològics que més impacte generarà en l'economia en els propers anys serà la robòtica.
Ja fa anys que la indústria robòtica substitueix operaris en tasques repetitives o pesades. Ara aquesta indústria està començant a estendre's a altres llocs fora de les cadenes de muntatge. Els avenços tecnològics també faran que la intel·ligència artificial estigui cada vegada més present a les empreses.

QUINES OCUPACIONS ES VEURAN MÉS AFECTADES?

Aquesta revolució tecnològica destruirà més de set milions de llocs de treball a tot el món. Els treballs administratius, en cadenes de muntatge i en la construcció seran els més afectats a causa, sobretot, de la indústria robòtica.

Tot i la pèrdua de llocs de treball més superflus, els experts del Fòrum de Davos adverteixen que aquesta destrucció d'ocupació es compensarà amb la creació d'uns altres dos milions de nous llocs de treball en àrees com la informàtica, les matemàtiques, l'enginyeria o l'arquitectura.
Però les àrees que més creixeran seran les dels llocs directius. Les finances, els negocis o la gestió empresarial seguiran creant llocs de treball en els propers anys, de manera que es preveu que la bretxa salarial entre directius i empleats seguirà creixent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Gortázar espera que la formació de Govern afermi la recuperació

Gortázar assegura que anar a unes terceres eleccions «hagués estat el símptoma d'un problema»

CaixaBank guanya 970 milions, un 2,6% menys, per l´impacte de Barclays

CaixaBank guanya 970 milions, un 2,6% menys, per l´impacte de Barclays

La ràtio de morositat de CaixaBank segueix se situa actualment en el 7,1 %

Francisco González: «El paper de l´oficina serà rellevant durant molt de temps»

Francisco González: «El paper de l´oficina serà rellevant durant molt de temps»

El president del BBVA visita les direccions territorials del banc a Catalunya

Jaume Guardiola: ´No hi ha hagut cap negociació amb Banc Popular´

El directiu considera «lògic» pensar que hi haurà un altre procés de concentració a Europa

Enllaços recomanats: Premis cinema