El CTM col·labora a desenvolupar un ganxo automàtic per a grues

El projecte té una inversió de 872.283 euros i és previst que arribi a generar 3,5 milions d'euros el 2019

28.01.2016 | 07:40

El centre tecnològic Eurecat-CTM de Manresa, l'empresa Elebia Autohooks, el Centre de Disseny d'Equips Industrials (CDEI-UPC) i el Centre de Control de Moviment i Aplicacions Industrials (MCIA, en les seves sigles en anglès) col·laboraran per desenvolupar un ganxo automàtic per a grues. Segons va informar ahir el CTM, aquest ganxo és el més innovador del mercat, ja que "enganxa i desenganxa la càrrega a distància, mitjançant un sistema automàtic motoritzat".
El projecte tindrà una inversió de 872.283 euros i està previst que arribi a generar 3,5 milions d'euros el 2019, segons ha estimat el centre manresà.
Aquest ganxo té com a objectiu millorar els processos i reduir el nombre d'accidents relacionats amb la manipulació de càrregues suspeses, que s'han mantingut en nivells elevats els últims anys, especialment a causa de trencaments de sistemes d'amarratge que poden provocar la caiguda d'objectes de grues, ha afirmat el centre. Segons explica Eurecat-CTM, el ganxo funciona amb un sistema de gestió d'informació que identifica els elements d'amarratge i supervisa la càrrega suportada en cada operació a través d'uns dispositius anomenats tags d'identificació per radiofreqüència (RFID).
Les quatre entitats col·laboradores han creat un equip de tècnics i investigadors que treballaran en la definició i el disseny del sistema d'informació, l'anàlisi del mòdul de comunicació, del sistema mecànic, així com en la integració i validació del prototip, ha anunciat Eurecat-CTM.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema