Els concessionaris d'automòbils de les comarques de Barcelona van tornar a marcar el 2014 números negres gràcies als plans PIVE que van impulsar les vendes de cotxes en el 19,7% l'any passat. Així, entre el 70% i el 85% dels concessionaris de la demarcació van tancar en positiu el seu compte de resultats, segons reflecteix l'informe "Rendibilitat de les Xarxes de Distribució" elaborat per Snap On Business Solutions per a la patronal de venedors Ganvam.

Segons l'informe, prop del 80% de les xarxes de distribució de Catalunya van tenir una rendibilitat positiva fins al setembre, i van ser Barcelona, juntament amb Tarragona, les demarcacions que tenen més concessionaris amb els comptes sanejats, oscil·lant cadascuna entre el 70% i el 85% del total. Girona i Lleida, per la seva banda, tenen cadascuna al voltant del 70% del total en números negres.

Jordi Casas, president del Grup d'Automoció del Bages, afirma que també al territori central el 2015 va ser, en el canal de particulars, un bon any, "el de la consolidació" de la recuperació, precisa. El 2014, diu Casas, va tenir un inici dolent però va acabar estabilitzant els balanços. El 2015, gairebé tots els concessionaris del territori, apunta Casas, han tancat l'exercici amb números negres, amb registres similars als del 2004, però molt lluny encara dels anys 2005 i 2006.

En el conjunt del territori estatal, l'informe mostra que la rendibilitat dels concessionaris es va situar de mitjana en l'1,5% en els nou primers mesos del 2015, gairebé el doble que un any abans (0,8%). Les previsions apunten que les xarxes oficials tancaran l'exercici amb una rendibilitat propera al 2%, el doble que el 2014, quan fa tot just tres anys, sis de cada deu estava en pèrdues. Ganvam atribueix aquesta millora dels resultats, principalment, al bon comportament de l'àrea de vendes, a causa de l'impacte positiu dels plans PIVE, que han contribuït enguany a superar al conjunt de l'estat la barrera del milió d'unitats venudes, per primera vegada des que el 2008 s'iniciés la caiguda en cadena de les matriculacions.