El sindicat Unió de Pagesos (UP) va alertar ahir que la falta de pluges, les altes temperatures dels últims mesos i la sequera que comporten està afectant molts cultius de Catalunya.

Segons explica UP, malgrat que encara és massa d'hora per fer una valoració de les pèrdues, aquestes condicions meteorològiques estan provocant floracions avançades i descompensades, creixement de males herbes, plagues en fruita dolça i arròs i avançament de les collites entre 15 i 30 dies en el cas de l'horta. L'avançament provoca el solapament de collites i remeses que es perden, com és el cas dels espinacs, que en algunes zones no s'han pogut comercialitzar.

El sindicat demana al Departament d'Agricultura diligència en el moment de fer la valoració dels danys que pot comportar aquesta sequera perquè puguin ser compensades les pèrdues adequadament.

Segons UP, la sequera ja està afectant l'olivera, la vinya, l'ametller, l'arròs, els cítrics, l'horta, la fruita dolça, els cereals, els cultius herbacis i els farratges.